Backlinks naar mijn website?

Veel ondernemers hebben een website die nauwelijks gevonden wordt in de zoekresultaten van Google. Natuurlijk, wanneer ze op bedrijfsnaam zoeken, wordt de website wel goed gevonden, maar helaas zoeken potentiële klanten nooit op bedrijfsnaam. Om op de onderwerpen van jouw website goed gevonden te worden, zijn een aantal voorwaarden nodig. De meest belangrijke voorwaarde zijn een groot aantal verwijzingen van andere websites naar jouw website. Die verwijzingen noemen we backlinks.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks voeden zoekmachinesZoekmachines inspecteren jouw website regelmatig om de inhoud in te delen bij de zoekresultaten. Hoe vaker deze inspecties gebeuren, hoe hoger jouw website in zoekresultaten genoemd wordt. Google heeft twee redenen om jouw website te inspecteren:

  1. Bij elke inspectie wordt een vervolginspectie gepland. Wanneer er veranderingen in de content worden gesignaleerd, wordt de volgende inspectie eerder uitgevoerd. Zijn er geen veranderingen, wordt de volgende inspectie juist later ingepland.
  2. Wanneer backlinks worden gevonden op andere websites, wordt jouw website ook geïnspecteerd. Daarbij krijg je een deel van de rating (waardering) van de verwijzende website afhankelijk van de relevantie tussen onderwerpen.

Hoeveel backlinks heb je nodig?

Hoeveel backlinks je nodig hebt, hangt af van twee belangrijke factoren:

  1. Je online concurrentie. Wanneer andere website die met jou concurreren veel backlinks hebben, moet jij er minstens even veel hebben. In de onderstaande video leggen we uit hoe je je concurrenten kan onderzoeken.
  2. Het aantal wijzigingen in jouw content. Wanneer jouw website nooit veranderd of uitgebreid wordt, heb je veel backlinks nodig om sowieso een positie in zoekresultaten te krijgen.

Hoe maak je links naar jouw website?

Het maken van backlinks kost je voornamelijk tijd en boerenslimheid. Gelukkig heeft Webtail de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet met steeds een korte uitleg in de onderstaande video.

Video bekijken op YouTube ›››

Nog meer weten?

Indien deze informatie meer vragen dan antwoorden oplevert, kan je contact opnemen met Webtail. Webtail bouwt websites- en shops die vindbaar en representatief zijn voor een lage prijs maar altijd in samenwerking met de opdrachtgever. Jij bent tenslotte die enthousiaste ondernemer die fantastische content kan maken voor je eigen website. Stel je vraag via onderstaand formulier. Je krijgt dan antwoord van de juiste specialist.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *