Een domeinnaam laten registreren, is tegenwoordig makkelijk en snel gebeurd. Maar juist daarom worden er belangrijke fouten gemaakt. Webtail komt vaak misverstanden tegen die voor het bouwen van een website moeten worden opgelost. Een aantal misverstanden:

Domeinnaam niet op eigen naam

Veel ondernemers laten een domeinnaam registreren door een webbouwer of marketingbureau. En daar gaat het (te) vaak fout, want deze bedrijven hebben -blijkbaar- te weinig ervaring met domeinregistratie. Dat merken we bij Webtail aan de onjuiste opgave van gegevens. Meest gemaakte fout en tevens de meest ernstige is het opgeven van een verkeerde domeinnaamhouder. Als ondernemer moet je zelf de houder van de domeinnaam zijn. Daarmee heb je het recht om de domeinregistratie te verhuizen en aan te wijzen naar welke server het domein moet verwijzen.

Indien je domeinnaam niet op jouw naam staat, maar op naam van de webbouwer of marketingbureau, heb je een probleem. Dan heb je dus niet de juiste rechten. Wil je weten hoe de gegevens van jouw domein(en) vastgelegd zijn, dan kan je dat eenvoudig controleren bij Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), op de pagina www.sidn.nl.

Je kan hier de naam van je website intypen, zonder ‘http’, zonder ‘www’ en zonder ‘nl’. Vink ook “Akkoordverklaring” aan, dan krijg je alle gegevens te zien.

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

Indien de registratie van jouw domein niet op jouw naam staat, of als de andere gegevens niet kloppen, neem dan contact op met Webtail. Wij -als Registrar- kunnen de domeinregistratie voor jou aanpassen.

Geen webhosting geregeld

Voor het publiceren van een website heb je een webserver nodig. Een webserver is een computer die direct op internet is aangesloten en waarop software draait die jouw website op computers, tablets en smartphones laat zien. Zo’n stukje webserver kan je huren bij providers -ook bij Webtail- en heet webhosting. Echter, domeinregistratie staat los van webhosting. Je domeinregistratie verwijst wel naar de juiste webserver, maar je zou het dus bij twee verschillende bedrijven kunnen regelen.

Als je een domein laat registreren omdat je een website wilt publiceren, vergeet dan niet meteen de hosting te regelen. Bij veel providers kan dat in één pakket. En als je een domein vastlegt, maar voorlopig geen website wilt publiceren, regel de webhosting dan ook later.

Inloggegevens kwijt

Bij het registreren van een domeinnaam krijg je in de meeste gevallen logingegevens voor een online systeem waarmee je instelling van je domein kunt aanpassen. Ook bij webhosting ontvang je gegevens voor FTP (plaatsen van je website op de webserver) en een database (nodig in je website). Bewaar deze gegevens goed, want een webbouwer heeft ze nodig. Helaas komt het vaak voor dat ondernemers deze gegevens kwijt zijn en opvragen is bij veel -grote- providers vaak een probleem.

Advies?

Indien je problemen hebt met je domeinregistratie of webhosting, kan Webtail je wellicht helpen. Stel je vraag aan ons via het contactformulier, dan zoeken wij het voor je uit.

Artikelen

Lees onze artikelen:

RSS-feed in Outlook© Webtail

RSS Feeds in Outlook

Nieuwe artikelen of pagina's op websites kunnen met een RSS-feed ontvangen worden. Dan hoeven je fans niet steeds op je website te kijken maar ontvangen ze het automatisch in hun mailbox. Kan handig zijn. Lees verder →

WooCommerce Webtail Wordpress

Product Addons

Bij de artikelen in een webshop zijn soms extra opties die je aan je klanten wilt aanbieden. Daarvoor gebruiken we de plugin WooCommerce Product Addons. Hoe werkt dat? Lees verder →

Thema kiezen in Wordpress

Thema kiezen?

Wordpress gebruikt thema's die de layout (zeg maar 'ontwerp') van je website bepalen. Wij hebben zo onze voorkeuren. We laten even zien wat we waarmee gebouwd hebben. Lees verder →

Genoeg gezien? Wat kunnen we voor je doen? Neem gerust contact met ons op.