RSS Feeds in Outlook

Vaak zie je buttons met de tekst “RSS Feeds” op websites staan, maar veel mensen weten niet wat dat is. Een RSS Feed is een stroom van berichten (zeg maar: nieuwsberichten) vanaf een bron, meestal een website. Sommige websites hebben meerdere RSS Feeds, per onderwerp. Een RSS Feed is een url (webadres).

Wat kan je met RSS Feeds?

Je kan een RSS Feed lezen in je browser. Dat kan eenmalig, maar de meeste browsers hebben een apart tabblad voor ingestelde RSS Feeds. Op die manier kan je RSS Feeds periodiek lezen. Je moet dan regelmatig je RSS Feeds bekijken of te zien of er nieuwe berichten zijn.

RSS Feeds in Outlook

Je kan RSS Feeds ook lezen in Outlook. Het instellen hiervan is werkelijk eenvoudig. Op die manier kan je eenvoudig zien of er nieuwe berichten zijn. En verwijderen als je dat nodig vindt.
Instructies:

 1. Open Outlook
 2. Rechtermuisknop op map “RSS-kanalen
 3. Selecteer “Nieuw RSS-kanaal toevoegen…”
 4. Voeg juiste url toe
RSS Feed Outlook

Het instellen van een RSS Feed in Outlook

De juiste URL krijg je bij de bron, meestal dus een website. Klik op de button RSS en kopieer de url (eventueel uit de adresbalk).

RSS Feed URL

Invoegen url van RSS Feed in Outlook

Je krijgt nu alle berichten uit de RSS feed die je hebt opgegeven. Als het er teveel zijn, gooi dan gerust berichten weg. Als er nieuwe berichten binnenkomen, zie je die vanzelf verschijnen in je nieuwe map.

RSS Feeds in Websites

Je kan ook je website voorzien van RSS Feed, als service aan de bezoekers van je website. Het is echter wel zo dat je geen extra waardering krijgt van zoekmachines, dus de berichten leveren geen bijdrage aan de vindbaarheid van je website. Wanneer je een RSS Feed op je Website wilt, kun je contact opnemen met Webtail.

2 antwoorden
 1. Jan van der Spelt
  Jan van der Spelt zegt:

  Dit is een mooie tip. Vinden jullie het goed als ik dit doorstuur aan mijn klanten, zodat ze de nieuwe blogs op mijn website kunnen volgen?

  Jan van der Spelt
  WarmWater N.V.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *