De webapplicatie Chrome Remote Desktop maakt gebruikt van je Google-account. Zorg ervoor dat je je Google-account (e-mailadres) en wachtwoord klaar hebt liggen.

Installeren is werkelijk eenvoudig

STAP 1: Start je Chrome Browser

STAP 2: Type in de adresbalk: remotedesktop.google.com/access

Indien je in je Chrome browser niet automatisch bent ingelogd, zul je eerst moeten inloggen. Eenmaal ingelogd, kan je de installatie uitvoeren.

STAP 3: Klik op knop: downloaden

De blauwe, ronde knop met pijl naar beneden.

STAP 4: Klik op knop: Toev. aan Chrome

STAP 5: Klik op knop: Extensie toevoegen

STAP 6: Klik op: Accepteren en installeren

STAP 7: Sta toe dat Chrome het bestand chromeremotedesktophost.msi opent

Toestaan Chrome Remote Desktop

STAP 8: Kies een naam voor jouw computer

STAP 9: Kies een pincode

Je hebt de pincode niet nodig voor een verbinding via internet (alleen interne netwerken), maar je doet er altijd goed aan je pincode goed te bewaren.

STAP 10: klik op Start en geef Windows toestemming

KNOP VASTMAKEN AAN JE TAAKBALK

Na de installatie van Chrome Remote Desktop krijg je de vraag of je het programma ook wilt installeren om sneller toegang te kunnen krijgen. . Dat is wel zo handig. Want dan krijg je een icoon in je taakbalk die je kan vastzetten om voortaan op te klikken. Als je dat gedaan hebt, hoef je je browser niet meer te starten en kan je gewoon op het icoon van Chrome Remote Desktop klikken: Programma aan taakbalk vastmaken Het is handig om deze functie vast te zetten in je taakbalk. Dat doe je eenvoudig door het op het icoon van het programma rechtermuisknop te gebruiken en de optie ‘Aan taakbalk vastmaken’ aan te zetten. Chrome Remote Desktop

De functie Chrome Remote Desktop is ook beschikbaar voor Mac. Hiermee kan Webtail verbinding maken met je Mac om bijvoorbeeld je e-mail in te stellen. Om te installeren op je Mac start je Googles Chrome en zoek je op Chrome Remote Desktop. Volg de stappen en binnen vijf minuten kunnen we bij je inloggen.

Artikelen

Lees onze artikelen:

WooCommerce Webtail Wordpress

Product Addons

Bij de artikelen in een webshop zijn soms extra opties die je aan je klanten wilt aanbieden. Daarvoor gebruiken we de plugin WooCommerce Product Addons. Hoe werkt dat? Lees verder →

Genoeg gezien? Wat kunnen we voor je doen? Neem gerust contact met ons op.