Waarom WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) voor websites en -shops. Het is een zogenaamd ‘open source’ platform en derhalve gratis. Open source betekent dat er een groep programmeurs is die voortdurend aan verbeteringen werkt.

Het WordPress CMS is zo goed en succesvol dat het nu het meest gebruikte CMS te wereld is. Ook bedrijven als eBay, The New Yorker, Sony, Xerox, Playstation, Sanoma, Tele2 en Blijdorp gebruiken WordPress.

Deze populariteit zorgt ervoor dat er enorm veel documentatie is over WordPress. Veel Forums, handleidingen en -handig- video’s op YouTube.

Thema’s

In WordPress zijn content (teksten, foto, video) losgekoppeld van de presentatie. De presentatie wordt gemaakt door thema’s. Dat is een apart stukje software die formaten, lettertypen, logo’s, kleuren, etc. bepaalt. Er zijn duizenden thema’s beschikbaar, zowel gratis als betaald.

Plugins

Veel websites hebben specifieke functies. Denk bijvoorbeeld aan formulieren, een webshop of bewegende logo’s van je klanten. Dit soort specifieke functies worden uitgevoerd door aanvullende modules: de plugins.

Er zijn honderdduizenden plugins, gratis en betaald. Plugins die hele kleine dingen doen of juist hele grote. Zo maak je bijvoorbeeld een webshop met een plugin. En het mooie is dat voor één functie vaak tientallen plugins zijn, de keuze is reuze. Webtail heeft veel ervaring en weet vaak welke plugins nuttig zijn.

Schrijven in WordPress

Tot slot nog even een voor jou belangrijk onderwerp: hoe eenvoudig is het om teksten te schrijven in WordPress en om foto’s/video’s toe te voegen. Wij stellen: Heel eenvoudig.

Het schrijven van teksten en het toevoegen van foto’s en video’s lijkt veel op Microsoft’s Word.

De editor laat je al zien hoe het er uit komt te zien. Het thema bepaalt uiteindelijk wat er nog meer op de pagina komt te staan. Denk aan een standaard kop (met logo), menu, zijbalken en een footer.

Dashboard WordPress

Waarom Wordpress voor mijn website

300.000+ plugins

Wordpress plugins hoe werkt het

Wordpress Editor

Teksten opmaken in Wordpress