Presenteren & Motiveren

Presenteren van je restaurant bestaat uit twee belangrijke onderdelen:

  1. Huisstijl (logo, lettertypen, kleuren)
  2. Foto’s (en eventueel video’s)

Een goede presentatie sluit aan bij de verwachtingen van de gast en motiveert hem of haar te reserveren. Zo simpel is het.

Huisstijl

Er is geen goed of fout als het om huisstijlen gaat. Een huistijl is al toegepast in je restaurant (gevel, menukaarten, visitekaartjes, etc.) en dus maken we elke website in de aangegeven huisstijl. Het is wel zaak om de huisstijl serieus te nemen. Het zorgt voor een eigen identiteit en dat is belangrijk voor restaurants. Bovendien heeft een gast na het bezoek van je website een verwachting opgebouwd over het restaurant. En dus moeten website en restaurant (en andere uitingen) perfect op elkaar aansluiten.

Tip: wanneer een website een rommelige indruk geeft door te veel kleuren of te veel verschillende lettertypen, zal een gast dat onbewust waarnemen. En dat motiveert niet snel tot reserveren of contact.

Foto’s en Video’s

Voor restaurants zijn foto’s van het allergrootste belang. Foto’s worden kritischer bekeken dan het restaurant zelf. Er zijn dus een heleboel do’s en don’ts als het om foto’s gaat:

  • Foto’s moeten scherp zijn.
  • Neem foto’s altijd horizontaal (landscape).
  • Foto’s moeten geschikt zijn voor weergave op grote schermen maar ook op mobieltjes.
  • Objecten en/of medewerkers moeten representatief zijn voor het restaurant.
  • Foto’s moeten binnen het thema van het restaurant passen.
  • Foto’s moeten bij voorkeur in één kleurstijl gemaakt zijn.
  • Er moeten geen ongewenste objecten op een foto staan (fietsen, asbakken, etc.).
  • Foto’s moeten voldoende belicht zijn.
  • Wanneer foto’s opvallend bewerkt zijn, dan alle foto’s dezelfde bewerking.
  • Ten slotte: foto moeten niet groter zijn dan de maximale afbeelding. Anders wordt het laden van de pagina’s onnodig lang.

Foto service

Webtail ziet het bijsnijden van foto’s als onderdeel van de bouw van de website. Dus stuur gewoon je foto’s aan ons en wij zorgen voor de juiste maten. Indien je geen foto hebt, kunnen wij zorgen voor de juiste fotograaf. Zonder foto’s geen website.

Foto bewerking

Als het nodig is, heeft Webtail een extra service om foto’s uit te lichten (zie voorbeeld rechts). Dan kan handig zijn als foto’s te donker of te somber zijn.

Geïntegreerde video’s

Het publiceren van video’s kan ontzettend mooi zijn, maar helaas hebben veel gasten niet het geduld een video helemaal af te kijken. Video’s die op een pagina geïntegreerd zijn en automatisch afspelen moet kort en to-the-point zijn.

Voorbeeld kleine, geïntegreerde video ››› Voorbeeld grote, geïntegreerde video ›››

Content video’s

Indien video’s bedoeld zijn voor gasten die in tweede instantie meer willen zien, kan een video beter als ‘losse’ video geplaatst worden in de content van een pagina.

Foto’s uitlichten…