loader
MENU

Video’s op Nudibranch

Even voor de nieuwsgierigen onder jullie: Nudibanch is een soort van zeeslak die in verschillende vormen -vaak hele mooie- voorkomt. Bron: Wikipedia.

Video Website

Natuurlijk wil elke filmer zijn werk presenteren en internet is daar een prachtig medium voor. Zeker in de wereld van de duiksport omdat het een internationale liefhebberij is. Een website met prachtige video’s voorzien van commentaren in de Engelse taal, heeft de potentie een wereldwijde hit te worden.

Streaming Video

De website nudibranch.nl is gebouwd voor het tonen van video’s die op streaming video servers gehost worden. Denk hierbij voornamelijk aan Vimeo en YouTube. De website presenteert de video’s maar de werkelijk opslag en het afspelen ervan, gebeurd op Vimeo of YouTube.

De voordelen van deze constructie is dat de website niet hoeft te voorzien in de opslag van de video’s en er niet veel bandbreedte nodig is voor het bedienen van de bezoekers. Dat kan honderden euro’s per maand schelen die anders aan een speciale server moesten worden uitgegeven.

Self-Hosted Video

Kan je dan niet je eigen video’s hosten op een website van Webtail? Jawel hoor. Maar dat kan niet op een shared server. Indien je veel bezoekers verwacht die enkele zelf gehostte video’s kunnen bekijken, moet er een dedicated server met veel bandbreedte gehuurd worden. En natuurlijk doen we dat samen, want de kosten zijn voor de opdrachtgever maar de kennis hebben wij.

Project Details

Opdrachtgever: Peter van Rodijnen
Datum: 11/20/2014
Categorie: Video websites
Webadres: http://nudibranch.nl

 

© Dataproces B.V. 2019 - h.o.d.n. Webtail | Wordpress, domeinen, hosting & marketing | Algemene voorwaarden Dataproces B.V. | Privacyverklaring