loader
MENU

Online Onderwijs

Vandaag – 6 december 2012 – brachten we de nieuwe website voor “Online Onderwijs Nederland” t.b.v. de taaltrainer online. Een schools ontwerp met korte teksten en veel knoppen. De nieuwe website is gemaakt met de volgende opdracht:

  1. Heldere interface die in enkele seconden duidelijk maakt wat het doel is
  2. Inhoud eenvoudig aan te passen aan nieuwe situaties
  3. Koppeling naar en van sociale media
  4. Verkoop van licenties via een webwinkel
  5. Bezoekers en gedrag meetbaar

 

E-Commerce

De website werd gemaakt met WordPress uitgebreid met WP e-commerce. Het CMS van WordPress stelt de webmasters in staat om snel te wisselen van voorpagina, afhankelijk van de campagne die op dat moment wordt gevoerd. De pagina’s bestaan uit korte maar op zoekwoorden geschreven teksten en zijn allemaal voorzien van Call-to-Action knoppen. Uiteindelijk leiden de knoppen tot het einddoel: het online verkopen van licenties van de taaltrainer.

Alle subpagina’s zijn voorzien van een Twitter-feed op zowel hashtags als twitteraccounts én van knoppen waarmee eenvoudig Twitter, LinkedIN, Facebook en Google+ gevoed kunnen worden. Elk bezoek wordt geregistreerd door Google Analytics, die ook live (met real data) gevolgd kan worden tijdens campagnes. De eerste dag kwamen er 300 bezoekers, de eerste week 3.000, allemaal bezoekers die kennis maakte met de taaltrainer.

Deze duidelijke opdracht leidde tot een groot verschil tussen de oude en de nieuwe website. Hieronder staan beide afgebeeld. De nieuwe website vindt je op www.online-onderwijs.nu.

Nieuwe website voor de taaltrainer

Er is een duidelijk verschil tussen de oude en de nieuwe website. De inhoud van elke pagina kort, gericht op één boodschap met een duidelijke vervolgstap.

Nieuwe website voor Online Onderwijs

 

OUDE WEBSITE

De oude website had te veel verschillende blokken van informatie in verschillende stijlen. Voor een bezoeker lastig in enkele seconden te bepalen wat de bedoeling is.

Oude website van Online Onderwijs

 

Wil jij je website ook laten vervangen? Op dit moment heeft Marketing met je Website een mooie inruilactie. Je oude website wordt dan opnieuw gemaakt in een beter ontwerp maar de inhoud van je huidige website wordt overgenomen. Daarna kun je met de instructies van Marketing met je Website aan de slag de inhoud van je website te richten op de doelen die je met je website hebt. Lees meer over de inruilactie.

Project Details

Opdrachtgever: Wouter Kesseler
Datum: 12/06/2012
Categorie: Portal websites
Webadres: http://www.online-onderwijs.nu/

 

© Dataproces B.V. 2019 - h.o.d.n. Webtail | Wordpress, domeinen, hosting & marketing | Algemene voorwaarden Dataproces B.V. | Privacyverklaring