loader
MENU

Mooiweer

Voor Mooiweersverandering -specialist in slaapproblemen en burn-out- ontwierp Webtail een huisstijl en een website. Een website waarbij de ondernemer zelf teksten kan onderhouden, toevoegen en verwijderen, maar die ook goed leesbaar is op tablets en mobiele telefoons. Bekijk de website op www.mooiweersverandering.nl.

Responsief

Wanneer een website op kleinere schermen anders wordt gepresenteerd waardoor de tekst gewoon leesbaar blijft, noemen we dat responsief. Waar nog slechts twee jaar geleden ondernemers onderzochten of een App voor mobiel misschien noodzakelijk was, is het nu gewoongoed om een responsieve website te hebben. Steeds vaker worden zoekmachines zoals Google gebruikt op mobiele telefoons en dus wordt al snel een link naar een website aangeklikt. En dan is het wel handig als een website niet verkleind wordt weergegeven, maar gewoon leesbaar is.

Gebruik mobiele apparaten

We zien het gebruik van mobiele apparaten (smartphones & tablets) voor website elke maand toenemen*. Hieronder een weergave van de afgelopen maand van mooiweersverandering.nl waarbij mobiel & tablet door meer dan 50% van de bezoekers wordt gebruikt. In de maand ervoor was dat 47%.

Apparaatcategorie Sessies %
Desktop 48,72%
Mobiel 30,61%
Tablet 20,66%

 

Elke website die Webtail maakt, is responsive. Maar het vraagt ook iets van onze klanten. Zo moeten immers altijd rekening houden met mobiele weergave waarbij met name de afbeeldingen nog goed zichtbaar moeten zijn. Dat vergt wel eens wat oefening, maar vooral is het van belang ook zelf een website te testen op de mobiele weergave. Dat kan eigenlijk al gewoon op een computer door de browser te versmallen. Daarmee kan 95% van de functies van een website getest worden. Uiteindelijk moet er natuurlijk ook getest worden op telefoons en tablets.

* Dit artikel is geschreven op 27 november 2014, metingen worden gedaan over 366 websites die door Webtail zijn geregistreerd in Analytics. 

Project Details

Opdrachtgever: Annemieke Mooiweer
Datum: 11/27/2014
Webadres: http://www.mooiweersverandering.nl

 

© Dataproces B.V. 2019 - h.o.d.n. Webtail | Wordpress, domeinen, hosting & marketing | Algemene voorwaarden Dataproces B.V. | Privacyverklaring