De meeste websites worden via Google gevonden. Ook wanneer mensen de naam van je website weten, gebruiken ze toch vaak Google om de website te zoeken. Dat komt omdat het zoekveld tegenwoordig in veel browsers is geïntegreerd. In Nederland wordt Google Search op 94% van de computers gebruikt. Op mobiele apparaten is dat zelfs 99%.

Kan mijn website ook beter gevonden worden?

Google probeert je website te beoordelen op een manier zoals echte personen dat zouden doen. Dus zaken als ‘hoe populair is je website’ en ‘hoe relevant zijn de teksten’ worden nagebootst door een machine. Een mooi principe van Google maar in de praktijk blijkt dat veel websites niet gevonden worden omdat ze niet voldoen aan een aantal criteria.

En daarom doe je er goed aan rekening te houden met deze criteria. Probleem is alleen dat Google de criteria niet publiceert. Uit de jarenlange ervaring met zoekmachines en uit andere publicaties heeft Webtail een lijst met criteria gemaakt, voorzien van uitleg en tips. We publiceren deze informatie niet, maar we versturen het op aanvraag.

Ja, stuur mij de 10 geheimen van Google

Naam *
Bedrijf
Website *
E-mail *